За Корона вируса и лечението му

От няколко месеца вниманието на обществото е приковано към нов вирус, наречен коронавирус-2019 или с научното наименование COVID-19. За него все още не е известно ефикасно и доказано лечение. Не се знае на какво реагира, няма ваксина. Паника обзема целия свят.

Нищо ново – още от древността са появявали такива епидемии и то с много по-висок летален фактор. Много преди откриването на антибиотиците и дезинфектантите се е използвала силата на среброто за медицински цели. От повече от 6000 години в Египет, Китай и Индия благородният метал е бил известен с антибактериалните си свойства. Хората са хвърляли сребърни монети в извори и са съхранявали вода в сребърни съдове в най-рисковите епохи, за да я пречистят и да стане годна за пиене. Не е случаен факта, че в дворовете на знатните особи и приближените им са се хранели със сребърни прибори, пиели са от сребърни чаши, а храната и водата са се съхранявали в сребърни съдове. Също така е факт, че по време на чумната епидемия в Европа основно са оцелели по богатите семейства, които са можели да си позволят да се хранят по този начин. И до днес в православните храмове свещениците благославят със сребърни кръстове, светената вода стои в сребърни съдове, а причастието се дава със сребърна лъжица и разболели се от това няма. Лекарите съветват да се използва сребърна лъжичка за по-здравословно хранене, защото среброто убива всички микроби в храната.
Когато е нямало начини за предпазване, хората винаги са се доверявали на опита от древността, изпитан през годините. С мощните си антимикробни свойства, които среброто носи, вие ще осигурите на вас и вашите близки още един начин на здравна подкрепа.

В нашия магазин ще намерите голямо разнообразие на прибори за хранене, купи, чаши и най-разнообразни съдове от масивно сребро и дебело посребрени, произведени от най- добрите световни майстори. Освен че ще ви служат дълги години, те ще допринесат за здравето на цялото ви семейство.

Copyright (C) 2020 Таня Антова

Posted in Актуално, Съвети | Tagged as: , ,

Коментари са забранени.