Мерки във връзка с COVID-19

Уважаеми клиенти,
Във връзка с епидемиологичната обстановка, физическият ни магазин ще бъде отварян само при желание от клиент (след обаждане на тел. 0884 842092). Поръчки изпратени на електронния ни магазин www.antiquesilver-bg.com/Shop ще бъдат обработвани по куриер нормално.
Благодарим ви за разбирането!
С уважение: Таня Антова
Мобилен телефон: 0884 842092

Posted in Актуално

За Корона вируса и лечението му

От няколко месеца вниманието на обществото е приковано към нов вирус, наречен коронавирус-2019 или с научното наименование COVID-19. За него все още не е известно ефикасно и доказано лечение. Не се знае на какво реагира, няма ваксина. Паника обзема целия свят.

Нищо ново – още от древността са появявали такива епидемии и то с много по-висок летален фактор. Много преди откриването на антибиотиците и дезинфектантите се е използвала силата на среброто за медицински цели. От повече от 6000 години в Египет, Китай и Индия благородният метал е бил известен с антибактериалните си свойства. Хората са хвърляли сребърни монети в извори и са съхранявали вода в сребърни съдове в най-рисковите епохи, за да я пречистят и да стане годна за пиене. Не е случаен факта, че в дворовете на знатните особи и приближените им са се хранели със сребърни прибори, пиели са от сребърни чаши, а храната и водата са се съхранявали в сребърни съдове. Също така е факт, че по време на чумната епидемия в Европа основно са оцелели по богатите семейства, които са можели да си позволят да се хранят по този начин. И до днес в православните храмове свещениците благославят със сребърни кръстове, светената вода стои в сребърни съдове, а причастието се дава със сребърна лъжица и разболели се от това няма. Лекарите съветват да се използва сребърна лъжичка за по-здравословно хранене, защото среброто убива всички микроби в храната.
Когато е нямало начини за предпазване, хората винаги са се доверявали на опита от древността, изпитан през годините. С мощните си антимикробни свойства, които среброто носи, вие ще осигурите на вас и вашите близки още един начин на здравна подкрепа.

В нашия магазин ще намерите голямо разнообразие на прибори за хранене, купи, чаши и най-разнообразни съдове от масивно сребро и дебело посребрени, произведени от най- добрите световни майстори. Освен че ще ви служат дълги години, те ще допринесат за здравето на цялото ви семейство.

Copyright (C) 2020 Таня Антова

Posted in Актуално, Съвети | Tagged as: , ,

„На Кафе“ гостува в нашия магазин

София, 07.07.2018

Хитовото предаване „На Кафе“ с репортера Ваня Колева гостува в нашия магазин в Младост 1, гр. София. Можете да проследите видеото от линка по-долу.

„На Кафе“ в Антикварен магазин „Antique Silver“

екипа на антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

По-високо ниво на сигурност за клиентите

Уважаеми клиенти,
Доверието и сигурността на нашите клиенти са приоритет за нас и е важно да се погрижим за защита на нашите потребители, така както бихме се погрижили за нашия бизнес.
Ако е необходимо вие като посетители на нашия сайт да въвеждате лична и/или конфиденциална информация (платежни данни, информация за профили и акаунти, пароли за достъп, данни от кредитни карти, банкови сметки, документи за самоличност и т.н.) е задължителна практика да работите със доставчик с инсталиран валиден SSL сертификат и въвеждането на информацията да става чрез SSL протокол.

Ние имаме удоволствието да ви съобщим, че от този месец, цялостния процес на комуникация на клиенти с нашия сайт и online магазин, преминава през защитена връзка подсигурена с инсталиран на нашия сървър SSL сертификат. Това се удостоверява с оцветен в зелено катинар в адресното поле на браузъра или надпис в зелено „Secure“. Можете да бъдете спокойни, че информацията която предоставяте на нас за изпълнение на вашите поръчки не може да бъде прихваната и прочетена от трето лице по време на комуникацията с нашия сървър.

С уважение,
екипа на антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

Нови предложения лъжички за бебета

Уважаеми клиенти,

С удоволствие ви съобщаваме че получихме много нови и разнообразни като размер, тегло, десен и украса лъжички, подходящи за захранване, подарък за кръщене, рожден ден на бебе или малко дете, дори и като подарък за възрастен.

Разполгаме също с изключително ефектни сребърни лъжички с изображение на зодиите, избрани птици или цветя.

Posted in Актуално

Семинар, посветен на среброто в Белгия

В интервала 28.02 – 03.03, г-жа Таня Антова от Антикварен магазин „Antique Silver“ ще посети семинар във Брюж, Белгия, посветен на колекциониране, разпознаване и класифициране на изделия от сребро произведено в Белгия и Холандия през последните 200 години. По време на 4-дневното събитие ще бъдат разгледани редица похвати, използвани от старите фламандски майстори. Ще се разгледат особеностите при датиране на белгийско и холандско сребро и еволюцията на дизайните при украса дръжките на прибори за хранене. Организаторите обещават да бъдат коментирани редица ценни експонати от държавни и частни колекции, както и посещение на аукцион за продажба на стари сребърни изделия.

Posted in Актуално

Как да подредим масата за празнична вечеря

Правилното и естетически красиво подреждане на масата играе съществена роля за атмосферата на празника. Това важи в още по-голяма степен, когато очаквате гости. Бъдете безупречни не само в подготовката и сервирането на храната, а и в подредбата на приборите!

Основата на всяка маса е покривката. Тя следва да е чиста, безупречно изгладена и да виси поне по 20см от всички страни на масата.

Столовете се подреждат на равни разстояния един от друг, като се оставя достатъчно разстояние между масата и седалките на столовете. Подравняват се и срещуположните един срещу друг столове.

Подредбата на чинии, чаши и прибори е в зависимост от предлаганото за вечерята меню. Като нагледна демонстрация ви представяме най-често приложимата схема за разположение.

Подреждане на прибори

Подреждане на прибори

Подложните чинии се поставят централно пред всеки стол на разстояние 2 сантиметра от ръба на масата.
Отдясно на чиниите се поставят лъжиците и ножовете, а отляво – вилиците. Чинията за хляб се поставя вляво над вилиците или над приборите за подправки.
Приборите се подреждат се отвън навътре според реда на тяхното ползване (най-външни са тези, които ще се използват първи).

Предназначението на всеки от приборите на схемата е както следва:

 1. вилица за салата
 2. вилица за основно ястие
 3. нож за основно ястие (нож за пържоли)
 4. нож за салата
 5. основна лъжица
 6. лъжица за супа/консоме
 7. лъжичка за чай/кафе
 8. нож за масло
 9. десертен нож
 10. десертна вилица

В зависимост от предлаганото меню на масата може да се поставят и допълнителни прибори: вилица и нож за риба (ако има предястие или основно ястие от риба), вилица за охлюви, лъжица за плодове, лъжица за сладолед и др.

Една добре подредена маса, декорирана с вкус, ще създаде необходимият вид, за да се превърне вечерята в специално преживяване.

В нашия електронен магазин можете да намерите отделни по предназначение прибори и пълни комплекти за подреждане на масата.

Posted in Съвети

10 идеи за подарък за новородено

Всички знаем колко много играчки и дрехи се подаряват на бебето. Част от тях никога не се използват, а други се използват максимум по 1 път. Когато искаме да подарим нещо което да остане за цял един живот, а и повече – можем да се насочим към „вечните“ подаръци.
Предлагаме ви нашите 10 идеи:

 1. Комплект сребърни или посребрени прибори за хранене на бебе/ малко дете – Нашите предложения;
 2. Сребърна / посребрена купичка за хранене – Нашите предложения;
 3. Сребърна / посребрена чашка – Нашите предложения;
 4. Сребърна / посребрена лъжичка за хранене – Нашите предложения;
 5. Сребърен / посребрен съд за мляко – Нашите преложения;
 6. Сребърен / посребрен съд за захар, мед – Нашите преложения;
 7. Сребърен / посребрен пръстен за салфетка – Нашите предложения;
 8. Сребърна / посребрена рамка за снимка – Нашите предложения;
 9. Сребърна / посребрена кутийка за първо зъбче – Нашите предложения;
 10. Сребърна / посребрена кутийка за първа къдрица – Нашите предложения;

Не случайно предложенията ни са от сребърни и посребрени изделия, тъй като среброто е с антибактериално действие и използването му при хранене, води до усилване на имунната система на човека. Ние сме антикварен магазин и предлагаме най-доброто произвеждано от старите майстори, голяма част от нашите предложения са произведени преди години, но са нови (неизползвани). Можете да разгледате и другите ни предложения в нашия магазин.

Posted in Съвети

Нови идеи за подарък за кръщене

Уважаеми клиенти,
Предлагаме на вашето внимание като идея за подарък за кръщене на бебе – сребърна лъжичка със зодиакален знак – нови, много масивни и изпълнени от най-високо качество британско сребро проба 925.
Снимки и описания на предложението ни можете да намерите в онлайн магазина ни на адрес www.antiquesilver-bg.com/Shop.

С уважение,
екипа на Антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

Лятно работно време 2016

Уважаеми клиенти,

Най-накрая летните жеги дойдоха, а с тях дойде и нашето желание да търсим хладина и отмора през летните почивни дни.

В интервала 11.06 – 18.09.2016 г, магазинът ни няма да работи през събота, освен с предварителна уговорка по телефона и при възможност.

В работните дни магазинът ще работи нормално, а също ще бъдат изпълявани заявки за онлайн покупки.

С уважение,

екипът на Антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално