„На Кафе“ гостува в нашия магазин

София, 07.07.2018

Хитовото предаване „На Кафе“ с репортера Ваня Колева гостува в нашия магазин в Младост 1, гр. София. Можете да проследите видеото от линка по-долу.

„На Кафе“ в Антикварен магазин „Antique Silver“

екипа на антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

По-високо ниво на сигурност за клиентите

Уважаеми клиенти,
Доверието и сигурността на нашите клиенти са приоритет за нас и е важно да се погрижим за защита на нашите потребители, така както бихме се погрижили за нашия бизнес.
Ако е необходимо вие като посетители на нашия сайт да въвеждате лична и/или конфиденциална информация (платежни данни, информация за профили и акаунти, пароли за достъп, данни от кредитни карти, банкови сметки, документи за самоличност и т.н.) е задължителна практика да работите със доставчик с инсталиран валиден SSL сертификат и въвеждането на информацията да става чрез SSL протокол.

Ние имаме удоволствието да ви съобщим, че от този месец, цялостния процес на комуникация на клиенти с нашия сайт и online магазин, преминава през защитена връзка подсигурена с инсталиран на нашия сървър SSL сертификат. Това се удостоверява с оцветен в зелено катинар в адресното поле на браузъра или надпис в зелено „Secure“. Можете да бъдете спокойни, че информацията която предоставяте на нас за изпълнение на вашите поръчки не може да бъде прихваната и прочетена от трето лице по време на комуникацията с нашия сървър.

С уважение,
екипа на антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

Нови предложения лъжички за бебета

Уважаеми клиенти,

С удоволствие ви съобщаваме че получихме много нови и разнообразни като размер, тегло, десен и украса лъжички, подходящи за захранване, подарък за кръщене, рожден ден на бебе или малко дете, дори и като подарък за възрастен.

Разполгаме също с изключително ефектни сребърни лъжички с изображение на зодиите, избрани птици или цветя.

Posted in Актуално

Семинар, посветен на среброто в Белгия

В интервала 28.02 – 03.03, г-жа Таня Антова от Антикварен магазин „Antique Silver“ ще посети семинар във Брюж, Белгия, посветен на колекциониране, разпознаване и класифициране на изделия от сребро произведено в Белгия и Холандия през последните 200 години. По време на 4-дневното събитие ще бъдат разгледани редица похвати, използвани от старите фламандски майстори. Ще се разгледат особеностите при датиране на белгийско и холандско сребро и еволюцията на дизайните при украса дръжките на прибори за хранене. Организаторите обещават да бъдат коментирани редица ценни експонати от държавни и частни колекции, както и посещение на аукцион за продажба на стари сребърни изделия.

Posted in Актуално

Как да подредим масата за празнична вечеря

Правилното и естетически красиво подреждане на масата играе съществена роля за атмосферата на празника. Това важи в още по-голяма степен, когато очаквате гости. Бъдете безупречни не само в подготовката и сервирането на храната, а и в подредбата на приборите!

Основата на всяка маса е покривката. Тя следва да е чиста, безупречно изгладена и да виси поне по 20см от всички страни на масата.

Столовете се подреждат на равни разстояния един от друг, като се оставя достатъчно разстояние между масата и седалките на столовете. Подравняват се и срещуположните един срещу друг столове.

Подредбата на чинии, чаши и прибори е в зависимост от предлаганото за вечерята меню. Като нагледна демонстрация ви представяме най-често приложимата схема за разположение.

Подреждане на прибори

Подреждане на прибори

Подложните чинии се поставят централно пред всеки стол на разстояние 2 сантиметра от ръба на масата.
Отдясно на чиниите се поставят лъжиците и ножовете, а отляво – вилиците. Чинията за хляб се поставя вляво над вилиците или над приборите за подправки.
Приборите се подреждат се отвън навътре според реда на тяхното ползване (най-външни са тези, които ще се използват първи).

Предназначението на всеки от приборите на схемата е както следва:

 1. вилица за салата
 2. вилица за основно ястие
 3. нож за основно ястие (нож за пържоли)
 4. нож за салата
 5. основна лъжица
 6. лъжица за супа/консоме
 7. лъжичка за чай/кафе
 8. нож за масло
 9. десертен нож
 10. десертна вилица

В зависимост от предлаганото меню на масата може да се поставят и допълнителни прибори: вилица и нож за риба (ако има предястие или основно ястие от риба), вилица за охлюви, лъжица за плодове, лъжица за сладолед и др.

Една добре подредена маса, декорирана с вкус, ще създаде необходимият вид, за да се превърне вечерята в специално преживяване.

В нашия електронен магазин можете да намерите отделни по предназначение прибори и пълни комплекти за подреждане на масата.

Posted in Съвети

10 идеи за подарък за новородено

Всички знаем колко много играчки и дрехи се подаряват на бебето. Част от тях никога не се използват, а други се използват максимум по 1 път. Когато искаме да подарим нещо което да остане за цял един живот, а и повече – можем да се насочим към „вечните“ подаръци.
Предлагаме ви нашите 10 идеи:

 1. Комплект сребърни или посребрени прибори за хранене на бебе/ малко дете – Нашите предложения;
 2. Сребърна / посребрена купичка за хранене – Нашите предложения;
 3. Сребърна / посребрена чашка – Нашите предложения;
 4. Сребърна / посребрена лъжичка за хранене – Нашите предложения;
 5. Сребърен / посребрен съд за мляко – Нашите преложения;
 6. Сребърен / посребрен съд за захар, мед – Нашите преложения;
 7. Сребърен / посребрен пръстен за салфетка – Нашите предложения;
 8. Сребърна / посребрена рамка за снимка – Нашите предложения;
 9. Сребърна / посребрена кутийка за първо зъбче – Нашите предложения;
 10. Сребърна / посребрена кутийка за първа къдрица – Нашите предложения;

Не случайно предложенията ни са от сребърни и посребрени изделия, тъй като среброто е с антибактериално действие и използването му при хранене, води до усилване на имунната система на човека. Ние сме антикварен магазин и предлагаме най-доброто произвеждано от старите майстори, голяма част от нашите предложения са произведени преди години, но са нови (неизползвани). Можете да разгледате и другите ни предложения в нашия магазин.

Posted in Съвети

Нови идеи за подарък за кръщене

Уважаеми клиенти,
Предлагаме на вашето внимание като идея за подарък за кръщене на бебе – сребърна лъжичка със зодиакален знак – нови, много масивни и изпълнени от най-високо качество британско сребро проба 925.
Снимки и описания на предложението ни можете да намерите в онлайн магазина ни на адрес www.antiquesilver-bg.com/Shop.

С уважение,
екипа на Антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

Лятно работно време 2016

Уважаеми клиенти,

Най-накрая летните жеги дойдоха, а с тях дойде и нашето желание да търсим хладина и отмора през летните почивни дни.

В интервала 11.06 – 18.09.2016 г, магазинът ни няма да работи през събота, освен с предварителна уговорка по телефона и при възможност.

В работните дни магазинът ще работи нормално, а също ще бъдат изпълявани заявки за онлайн покупки.

С уважение,

екипът на Антикварен магазин „Antique Silver“

Posted in Актуално

Семинар, посветен на среброто в САЩ

В интервала 26.06 – 03.07, г-жа Таня Антова от Антикварен магазин „Antique Silver“ посети семинар във Ню Йорк, САЩ, посветен на колекциониране, разпознаване и класифициране на изделия от сребро произведено в САЩ през последните 200 години. По време на 3-дневното събитие бяха разгледани редица похвати, използвани от старите американски майстори като Gorham, Kirk, Reed & Barton, Whiting, Stief и др. Обърнато бе внимание на особеностите при датиране на американско сребро и еволюцията на дизайните при украса дръжките на прибори за хранене. Бяха разгледани и коментирани редица ценни експонати от държавни и частни колекции.

Posted in Без категория

Нов дизайн на електронния магазин

Уважаеми клиенти,

Получихме много предложения от вас относно използването на магазина от мобилни устройства и имаме удоволствието да ви представим новия му дизайн, който е mobile-friendly. Вече ще можете без проблеми да разглеждате нашите колекции и пазарувате от вашия таблет или смартфон.

Новият дизайн на електронния магазин е достъпен вече на адрес www.antiquesilver-bg.com/shop, докато препратката в менюто на сайта ще ви отведе към „стария“ (класически) дизайн. Планираме двете версии да работят паралелно две седмици, след което окончателно ще преминем към новия responsive дизайн.

Обръщаме внимание, че ние ще изпълняваме поръчки направени и през двата (по същество базата с клиенти е унифицирана, също и продуктите), като за времето на тестовия период ви предлагаме отстъпка, валидна за всички поръчки, направени през новия сайт. За да се възползвате от нея, използвайте код за отстъпка „TESTNEW-10″ без кавичките.

Posted in Актуално, Промоции